Tiny House ontwerpcursus

In het voorjaar van 2022 gaat weer een nieuwe tiny house ontwerpcursus van start! Hierin ontwerp je stap voor stap je eigen tiny house, rekening houdend met alle aspecten die invloed hebben op te maken ontwerpkeuzes. Zo kan jouw specifieke woonwens uiteindelijk gerealiseerd worden aan de hand van een goed afgestemd ontwerp.

Klaar voor de volgende stap

Loop je al een tijd rond met het idee dat je graag in een tiny house wilt wonen en ben je klaar om de volgende stap te zetten? Weet je niet waar je moet beginnen? Of heb je al een ontwerp, maar mis je net die specifieke kennis over bijvoorbeeld regelgeving of installaties? In deze cursus leer je om je eigen tiny house te ontwerpen. Met dit ontwerp kun je daarna zelf je huis bouwen of laten bouwen, zodat je droom ook echt verwezenlijkt gaat worden.

Een integrale ontwerpaanpak is essentieel voor een optimaal tiny house ontwerp

Veel mensen vinden de hoeveelheid informatie waar je kennis van moet nemen om een tiny house te realiseren overweldigend. Op een heldere, overzichtelijke en structurele manier begeleid ik je in alle aspecten die aan bod komen bij het ontwerpen van een tiny house. Van het bepalen van de indeling tot aan de vormgeving. Van materiaalkeuze tot aan de opbouw van de buitenschil. Van constructieontwerp tot aan installatiekeuze. Een optimale woning met ideaal leefcomfort komt alleen tot stand wanneer al deze zaken goed op elkaar zijn afgestemd.

Een woning die eigen is en waar je je thuis voelt

Waar sommige tiny house ontwerpers en bouwers kiezen voor standaard oplossingen met als gevolg een tiny house met een basic uitstraling, zie ik graag mooie bouwwerken ontstaan die echt karakter hebben. Ik vind het belangrijk dat jouw huis jouw thuis wordt. Organische vormen? Een schuifdak boven je slaapkamer? Ik nodig je uit om buitengewone features in je ontwerp toe te passen zolang jij daar blij van wordt. Wil je je ontwerp graag simpel houden, dat kan ook natuurlijk. In de cursus besteed ik de nodige aandacht aan de impact van bepaalde ontwerpkeuzes op complexiteit, tijd en kosten.

Ontwerpen op de manier die bij jou past

Tijdens de cursus leer je zowel om plattegronden, aanzichten en doorsneden op papier te tekenen als om te ontwerpen met het gratis computerprogramma Sketchup. Je hebt dan zelf de keus hoe je je ontwerp verder uitwerkt.

Cursusopzet

De cursus bestaat uit acht lessen waarvan zes woensdagavonden en twee zaterdagen. De woensdagavonden zijn van 19.15u tot 21.30u. De zaterdagen zijn van 10.00u tot 17.00u. Tussen iedere les zit gangbaar anderhalf tot twee weken ruimte zodat je voldoende tijd hebt voor de verdere uitwerking van je tiny house ontwerp.

Lesschema voorjaar 2022

Les 1 woensdagavond: wensen en dromen helder krijgen
Les 2 woensdagavond: verplaatsbaar of niet verplaatsbaar huis
plattegronden, aanzichten en doorsneden tekenen
Les 3 zaterdag hele dag: tiny house bezoek, installaties (warmte, water en elektra)
Les 4 woensdagavond: start ontwerpen met sketchup
Les 5 woensdagavond: constructie
Les 6 zaterdag hele dag: gebouwschil, materialenkennis
Les 7 woensdagavond: begroting, detailontwerp
Les 8 woensdagavond: ontwerpen delen, hoe nu verder?

De lessen zullen waarschijnlijk in de maanden maart-april-mei 2022 plaatsvinden. Zodra de data definitief bekend zijn worden deze hier op de website vermeld. Heb je interesse en wil je graag een email ontvangen zodra de definitieve data bekend zijn, stuur dan even een bericht naar joris@mytinyhome.nl met dit verzoek.

Locatie

Met uitzondering van les 3, worden alle lessen op de locatie van Groene Bouwmaterialen in Heusden gegeven. Groene Bouwmaterialen is een groothandel in bio-based bouwmaterialen. Naast een inspirerende en sfeervolle locatie voor deze cursus, is dit ook de ideale plek om de positieve aspecten van natuurlijke bouwmaterialen van dichtbij te ervaren. Les 3 zal plaatsvinden op een nog nader bekend te maken locatie.

Investering

€ 695,- incl. btw
Dit is inclusief lesmateriaal en koffie/thee