Module Bouwbesluitberekeningen

Voor de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een nieuwbouwwoning (ook voor Tiny Houses) dien je een aantal berekeningen te overhandigen, waaronder bouwbesluitberekeningen, een BENG-berekening en een MPG-berekening. De bouwbesluitberekeningen zijn met enige achtergrondkennis heel goed zelf te maken. Dat is wat je leert in deze module/les. Er wordt ook een excel-template met je gedeeld die zelf makkelijk is in te vullen. Het maken van deze berekeningen door een andere partij kost vaak meer dan 200 euro excl. btw, waardoor je aanzienlijk wat kosten uitspaart als je dit zelf doet.

Wat leer je zoal in deze module?

 • Het maken van de volgende bouwbesluitberekeningen:
  oppervlaktetoets, daglichtberekening, spuiventilatieberekening en ventilatieberekening

Lesprogramma, overzicht, data, tijden en investering

Deze module omvat les 18 uit het lesprogramma

Klik hier voor het lesoverzicht met data, lestijden en investering.

Klik hier voor meer informatie over de andere modules.

Wat zeggen de cursisten?

 • Een mooie cursus die qua inhoud goed in elkaar zit. De praktische en technische inhoud gaat diep. Joris is er goed in om het ingewikkelde technisch begrijpbaar te houden en toepasbaar te maken.

  Kim Voogel
 • Joris deelt niet alleen ontzettend veel zowel verdiepende als brede kennis in zijn workshops met goed uitgewerkte presentaties, hij creëert ook een setting waarin ruimte is voor interactie en eigen inbreng vanuit de deelnemers wat een extra leerzaam effect heeft. Het helpt je wijzer en geïnspireerd verder in ieders eigen project of avontuur.

  Hanno de Heij-Huiting
 • Joris is een expert op het gebied van bouwen met hout, zowel voor de woningbouw als voor een Tiny House.

  Frans van der Steen
 • Er komt heel veel kijken bij het bouwen van een Tiny House en dankzij deze cursus heb ik nu een ontwerp voor mijn droomhuisje met een duidelijk beeld van hoe het tot stand kan komen.

  Loïs Verhoef